Ψάχνετε για έτοιμο βιογραφικό σημείωμα – φόρμα; Σ’ αυτή τη σελίδα μπορείτε να δείτε και να κατεβάσετε μερικά έτοιμα βιογραφικά σημειώματα. Υπάρχει υπόδειγμα βιογραφικού στα Ελληνικά και στα Αγγλικά. Βιογραφικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελεύθερα στην αναζήτηση εργασίας, για μια αίτηση για μεταπτυχιακό ή όπου νομίζετε. Η φόρμα βιογραφικού – CV είναι σε μορφή doc (Microsoft word)

Δύο είναι τα βασικά που πρέπει να εμφανίζονται σε ένα βιογραφικό σημείωμα: τα στοιχεία επικοινωνίας (για να μπορούν να έρθουν σε επαφή μαζί μας), και τα προσόντα (πτυχία και οτιδήποτε άλλο θεωρούμε ό,τι αρμόζει στην κάθε περίπτωση). Μη διστάσετε να συμπληρώσετε διάφορα δευτερεύοντα προσόντα (πχ χόμπυ, αθλήματα, κατοχή αυτοκινήτου ή μηχανής) γιατί ποτέ δεν ξέρετε τι θα σας φανεί χρήσιμο. Και να έχετε υπόψιν ότι συνήθως τα βιογραφικά εξετάζονται συγκριτικά. Άρα ένα πιο πλήρες βιογραφικό σημείωμα μπορεί να σας δώσει το προβάδισμα έναντι άλλων.

Εκτός από τα δύο βασικά βιογραφικά (σύντομο βιογραφικό φόρμα (resume) και αναλυτικό βιογραφικό φόρμα (cv) υπόδειγμα) μπορείτε να δείτε το τυποποιημένο Ευρωπαϊκό βιογραφικό σημείωμα Europass (η χρήση του οποίου σε κάποιες περιπτώσεις θεωρείται υποχρεωτική) καθώς και ένα πρότυπο συνοδευτικής επιστολής (αν σας ζητηθεί συνήθως από κάποιο πανεπιστήμιο κτλ).
Όλα τα ονόματα και τα στοιχεία που υπάρχουν στα πρότυπα βιογραφικά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Οποιαδήποτε συνωνυμία είναι τυχαία. Αφού κατεβάσετε το αρχείο που επιθυμείτε, κάντε αποθήκευση ως στον φάκελο που επιθυμείτε, αλλάξτε τα στοιχεία αυτά και αντικαταστήστε τα ****** με τα δικά σας κείμενα.

Τέλος καλό θα ήταν να μετατρέψετε το βιογραφικό σε αρχείο PDF (οδηγίες στο www.pdf.gr).